Szuper tradicionális thai masszázsban volt részem

Egy korábbi bejegyzésemben már említettem, hogy nem annyira hiszek a gyógyszeres kezelésekben. Persze van olyan, amihez elengedhetetlen, de amit csak lehet, azt szeretek megoldani természetes módon, hiszek abban, hogy a szellem ápolásával a testünkkel is jót teszünk. De persze vannak olyan esetek, amikor nem lehet mindent agyban, fejben eldönteni, ilyenkor pedig azt gondolom, hogy az olyan természetes dolgokhoz érdemes fordulni, mint például a természetgyógyászat, vagy egy jó masszázs.

Amit rólam tudni kell, az az, hogy nagyon sokáig nem mertem elmenni masszázsra. Mindig volt bennem egy félelem, hogy mások előtt kell levetkőznöm, és nem tudtam még csak elképzelni sem azt a szituációt, hogy milyen lesz az, hogy egy idegen masszíroz engem.

Amikor pedig mégis rászántam magam, akkor rájöttem arra, hogy butaság volt tartani ettől az egésztől, hiszen egyáltalán nem is rossz ez az egész. Viszont, ahol még soha nem jártam, az a thai szalon, így gondolhatjátok, hogy korábban nem is volt részem tradicionális thai masszázsban.

Úgyhogy nekem teljesen újdonság volt, amikor a Karma Thai Masszázs szalonba időpontot foglaltam tradicionális thai masszázsra. A barátnőm, aki egyébként szintén sokáig nem mert masszázsra járni, ajánlotta nekem ezt a szalont. Mesélte, hogy őt ott teljesen megnyugtatták és annyira jól érezte magát, hogy szinte pillanatok alatt elmúlt ez az aggodalom és félelem, amivel ő a szalon felé sétált. A lelkesedése után beleástam magam kicsit jobban a témába, és megnéztem a szalonnak a weboldalát is, hogy jobban megismerjem őket, és hogy én is megtudjam, hogy mi az, amitől a barátnőm ennyire lázba jött, és mit tud pontosan ez a tradicionális thai masszázs, amit egyébként olyan sokan emlegetnek rajta kívül is.

Akkor lettem igazán izgatott, amikor már ott tartottam, hogy néhány percre voltam csak a szalontól. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy tényleg olyan élmény a szalonba betérni, és tényleg úgy fogadnak majd, ahogy azt a barátnőm is említette, és ahogy azt az oldalon én is olvashattam. Szóval ilyen izgalommal mentem el az első thai masszázsomra még a nyáron, most pedig ennyi hónappal később már csak azt tudom mondani, hogy bárcsak ne lettem volna annyira szkeptikus ebben a témában, és előbb elmentem volna a szalonba, hiszen az, amit ez a thai masszázs adott, ahogyan felfrissülve sétáltam hazafelé, teljesen lenyűgözött.

Azóta bármikor, amikor úgy érzem, hogy nagyon nehéz napom volt, már rögtön fel is megyek az oldalra, és foglalom a legkorábbi időpontot a szalonba. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy az az óra, amit a Karma Thai Masszázs szalonban töltök, az csak az enyém, aminek a végére teljesen kisimulok, feltöltődök, és úgy érzem, hogy újult erővel vághatok bele az elkövetkezendő napokba.

Amit imádok bennük, az, hogy a szalon nagyon fontos szempontnak tartja azt, hogy odafigyeljenek a vendégek és az ott dolgozók egészségére, védelmére, így a koronavírusra való tekintettel már a bejáratnál kézfertőtlenítőt lehet találni, így elő se kellett vennem a saját fertőtlenítő szert tartalmazó flakonomat, a belépés előtt fertőtleníteni tudtam a kezemet az általuk kihelyezett fertőtlenítővel. A masszőrök pedig maszkban fogadtak, és végig abban is voltak, és elmondták nekem azt is, hogy a masszázsok után mindig minden szobát fertőtlenítenek, így megnyugtattak abban, hogy a szoba sem tartalmazhat semmilyen baktériumot vagy vírust.

Szerintem nagyon fontos, hogy a koronavírus idejében is gondoljunk saját magunkra, és ilyenkor is menjünk el egy jó masszázsra. Természetesen csak olyan szalonba, ahol tényleg figyelnek a vendégek védelmére, ezért én továbbra is fogok járni akár a Karma Thai szalonba, hiszen itt elsődleges szempont a vendégek védelme.

Ahogyan azt az oldalukon is lehet olvasni, nem csak testi, hanem a lelki egyensúly megteremtését is támogatja a tradicionális thai masszázs. Ezt egyébként már az első alkalommal megéreztem én is, úgyhogy ahogy ők is mondják, nagyon érdemes ezt az időt magunkra szánni, és nem csak betemetkezni a rohanó hétköznapokba. Akár irodai munkát végez valaki, akár fizikai munkát, egy tradicionális thai masszázs nagyon jól fel tudja frissíteni a testet és a lelket egyaránt.

Az első alkalommal csak egy alkalmat fizettem ki, később láttam, hogy bérlet vásárlására is lehetőség van, aminek keretein belül nagyon szuper kedvezményeket biztosítanak. Már egy öt alkalmas bérlet megvásárlásakor is 10 százalék kedvezményt adnak a masszázsok árából, míg egy tíz alkalmas bérletnél ez már 15 százalék. Ha pedig valaki olyan hosszú távban gondolkodik, hogy akár több hónapra előre is megvásárolná a masszázslehetőségeket, akkor érdemes a 20 alkalmas bérletet választani, amit 20 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

Persze először nagy kiadásnak tűnhet az, hogy egy 10 vagy egy 20 alkalmas bérletet vásároljon meg valaki, de hogyha leszámoljuk azt, hogy ezek a százalékok forintban pontosan mennyit jelentenek, akkor olyan kedvező árat kapunk, ami gyorsan beláthatóvá teszi azt, hogy igenis érdemes egy nagyobb csomagot választani, hogyha a testi és lelki egyensúly mellett a pénztárcánk egyensúlyát is szeretnénk rendben tartani.

A masszázs időpontját én mindig online foglalom le. Ezt egy időpont foglaló rendszer teszi lehetővé, amit az oldalon keresztül el lehet érni. Az időpontot foglaló gombra kattintva azonnal betöltődik ez a felület, ahol először a helyszínt kell kiválasztani, ugyanis nem csak egy szalon található Budapesten, hanem kettő is. Az egyik Karma Thai masszázs szalon a Király utcában található, a másik Karma Thai masszázs szalon pedig a Síp utcában.

A Király utcai Karma Thai szalonban több munkatárs érhető el, mint a Síp utcai szalonban, de mindkét hely nagyon igényesen van kialakítva, és mindkét helyen olyan munkatársak dolgoznak, akik igazi szakértői a thai masszázsnak. Az időpont foglalása nagyon egyszerű. A hely kiválasztása után megjelenik egy lista, ahol én az első vásárlás alkalmával a tradicionális thai masszázst választottam, méghozzá egy 60 perces verziót, de van 30 és 90 perces időtartamú thai masszázs is. Ennek a masszázsnak egyébként az az érdekessége, hogy nem olajjal végzik, hanem úgynevezett száraz masszázsról van szó, aminek én kifejezetten örültem. De persze a kínálatban található különböző olajos masszázs is. Van kókuszolajos masszázs, ezekből is lehet különböző időtartamúakat választani, valamint van sima olajos testmasszázs, ahol szintén van 60 és 90 perces időtartamú masszázs is, illetve meleg olajos masszázsra is lehetőség van, ami szintén 60 és 90 perces időtartamú masszázs. Ezeket én még nem próbáltam, de az eddigi tapasztalatok alapján szerintem ezek is biztos, hogy nagyon jók lehetnek.

Amin én még gondolkodok, hogy időközönként lehet, hogy el fogok menni a párommal is egy páros masszázzsal, ez akár még egy remek karácsonyi ajándék is lehet majd.

Az időpontokat egyébként díjmentesen le lehet mondani a lefoglalt időpont előtt 48 órával telefonon keresztül, vagy e-mailben is meg lehet tenni. Természetesen telefonon keresztül a szalon nyitva tartását is figyelembe kell venni. Ez azért is fontos, mert nem olyan egyszerű az időpontok átszervezése, és nyilván nagyon fontos az is, hogy ha valaki lemondja az időpontot, akkor még másnak helyet tudjanak biztosítani. Nekem is volt olyan, hogy másnapra szerettem volna időpontot, de láttam, hogy aznap megnyílt egy lehetőség, így inkább azt foglaltam le végül.

Barátnőm az első alkalom után azt kérdezte, hogy mi fogott meg engem a legjobban, de az a helyzet, hogy nem is tudnék kiemelni egyetlen dolgot, mert az egész egy fantasztikus élmény volt onnantól kezdve, hogy beléptem a szalonba addig, hogy kijöttem onnan. A szalon nagyon igényesen van kialakítva, az illatok, a zene és a masszőrök kedvessége, és figyelmességében összességében teljesen lenyűgözött, nem véletlen, hogy azóta visszatérő vendég vált belőlem.

Ha téged is visszafog a bátortalanság vagy a félelem, vegyél magadon erőt, és próbáld ki te is a Karma Thai masszázs szalont, meglátod, hogy a végére tele leszel energiával, és csak azt fogod bánni te is, hogy nem mentél el korábban.