Természetszerető hozzáállás és költségkímélés

Mindig is foglalkoztatott a természetgyógyászat. Szívesen olvastam cikkeket arról, milyen alternatív módszerek léteznek panaszaink enyhítésére, megszüntetésére. Sokkal kevésbé offenzív mondjuk egy teakúrát végigcsinálni, mint kemikáliákkal teli gyógyszerekkel tömni magunkat. A természetes életmódra fokozatosan álltam, állok át és azokat is előszeretettel buzdítom erre, akik látva a teázási szokásaimat, ételeim megválasztását, kérdezősködnek efelől. A hozzáállásom nem titok a cégnél, így nem nagyon lepődtem meg, amikor a főnököm hozzám fordult környezetkímélés témakörben.

Nemrégiben merül fel a vezetés részéről igényként, hogy dolgozzunk ki egy stratégiát arra, hogyan járulhatunk hozzá a környezet megóvásához. Nemcsak jót tennénk, de jó reklám is lenne, amikor megemlítenénk itt-ott a cég környezettudatos intézkedéseit.

A megoldandó feladathoz anyagot keresgéltem, így akadtam rá egy cikkre: “Legyen környezettudatosabb a vállalkozása!” címmel. Az írást egy olyan székhelyszolgáltató cég oldalán találtam meg, ahol a székhelyszolgáltatás árak nagyon kedvezőek. Mivel ilyen jellegű feladattal korábban még nem volt dolgom, örültem, hogy valaki összefoglalta nekem a főbb szempontokat. Ebből kiindulva már tudtam mit keresgéljek és komplett kis anyagot tudtam összeállítani arról, hogyan csatlakozhatnánk a környezettudatos cégek táborához.

A cikk elolvasása után felkeltette az érdeklődésem a honlap, idegen voltam ebben a témában, ezért tovább nézelődtem. Kíváncsi voltam mi is az a székhelyszolgáltatás, miért van erre szüksége bárkinek? A leírások, információk olvasgatása közben rájöttem, hogy nagyon is jól használható lehetőség ez a vállalkozásoknak. A mi cégünk esetében például hasznos lenne, ha egy ilyen szolgáltató vállalná a leveleink átvételét. Kis cégként elég gyakran előfordul, hogy mindenki házon kívül van, ügyintézés, vagy üzletkötés miatt. A szolgáltató átveszi helyettünk a leveleket, elektronikusan rögtön továbbítja, el sem kell mennünk érte. Persze van, ami szükséges eredetiben, de mivel a székhelyszolgáltatás árakban benne van a havi postázás is, ez sem probléma.

Meglepődve olvastam az információk között, hogy a szolgáltatás tartalmaz tárgyalóhasználatot is, szükség esetén biztosítják ezt is, akár a Duna-parti irodájukban is. Nagyobb projektek tárgyalása során a budapesti székhelycím kifejezetten presztízst jelenthet egy kisebb vállalkozásnak, sok cég szívesebben szerződik velük, hát még ha a Duna partján tartják a tárgyalást! A székhelyszolgáltatás árak pedig egyáltalán nem jelentenek akkora költséget, amit akár egy kisebb méretű cég is ne vállalhasson be. Főleg ezeknek az előnyöknek a fejében.

A másik lehetőség, amit mindenképpen meg fogok említeni a főnökömnek, az újlengyeli székhely választása. Ez egy olyan Pest megyei település, ahol az Önkormányzat nem kér iparűzési adót a vállalkozásoktól. Tehát ha valaki itt jegyezteti be a székhelyét, nem lesz ilyen költsége. Nem értek hozzá, hogy nekünk mi alapján, milyen mértékű iparűzési adót kell fizetnünk, de azt sejtem, hogy több, mint az újlengyeli székhelyszolgáltatás cirka 7.000 Forintos díja.

Bármelyik lehetőség is tetszik meg a főnökömnek, azt hiszem egyértelműen jó munkát végeztem. Nemcsak a környezettudatossággal, de a céges székhellyel kapcsolatosan is több alternatívát tudok javasolni neki.