Természetes gyógyászat és cégalapítás könnyedén

Mindig is természetközeli életet éltem. Az erdőfürdő, a természetes gyógymódok, az eszképizmus mind manapság menőnek számító kifejezések és egyben topikok, az én mindennapjaimnak azonban eddig is a részei voltak. Nem hiszek abban, hogy egy túlhajszolt, teljesítményorientált világban az ember, mint természeti lény meg fogja tudni találni önmagát és a lelki békéjét. Ez most lehet, hogy nagyon elvontan hangzik, vagy úgy, mintha nem gondolnám azt, hogy érdemes időt és energiát fektetnünk abba, ami fontos számunkra. Minderről szó sincs, egész egyszerűen azt gondolom, hogy az emberi szervezet és lélek valójában nem adaptálódott ehhez a felgyorsult életritmushoz – ezért is találunk vissza a természethez, jobb esetben. Sokak ugyanis függőségekben és káros szokások által találják meg azt a kiutat és nyugalmat, ami az életükből hiányzik. Bár én egész eddigi életemben stabilnak éreztem magam, már egy ideje az nyomta a szívemet, hogy az alkalmazotti lét már nem biztosítja számomra azt a kiteljesedést, amit meg szeretnék élni. Míg korábban egyfajta védőhálóként funkcionált – szerencsére karakteremhez illő területen helyezkedtem el -, az mára már nem elég számomra. Így hosszas egyeztetések és lamentálások után úgy döntöttünk az egyik kedves barátommal, hogy közös céget alapítunk.

Miért is ne lehetne egy cégalapítás vagy székhelyszolgáltatás igénybevételének a folyamata átlátható, gyors és gördülékeny, ugye? Valószínűleg pont így gondolják a topcegalapitas szakértői is, akikre a “(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” szlogen alapján bukkantam rá, ami a weboldalukra vezetett. Egy nagyon komplex, nagy gonddal összerakott website-ról beszélhetünk, ami szerintem különösen fontos egy cég jó imidzsének a kialakításában. (Első pont – pipa!) Ezután magáról a cégről szerettem volna minél többet megtudni, mielőtt megtekintem a szolgáltatásaik kínálatát. A honlapon annyi információt találtam, hogy a topcegalapitas.eu, azaz a Gross Office Kft. több mint 11 év tapasztalattal büszkélkedhet, ez idő alatt pedig több, mint 15 ezer ügyfél fordult meg köreikben. A Bisnode Magyarország minősítése alapján egy pénzügyileg kifejezetten stabil vállalkozásról beszélünk, ugyanis AA, Silver minősítéssel rendelkezik, ami garancia arra, hogy a céggel való üzleti kapcsolat kialakítása rendkívül alacsony pénzügyi kockázattal jár. Kell ennél több a megbízhatóság jegyében?

Azért furdalt már a kíváncsiság, mit jelent pontosan az “(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” ajánlat, így ezután ennek jártam utána az oldalon. A különböző menüpontok – azaz a Cégalapítás, a Bt alapítás, a Kft alapítás, a Székhelyszolgáltatás és a Cégmódosítás mind-mind hasznos infohoz vezetnek bennünket.

A cégalapítás nagy felelősség, ezért számos pontot kell átgondolnunk és ellenőriznünk, mielőtt megkezdjük a folyamatot. A székhelyszolgáltatás egy komplex dolog, amivel megkönnyítik az ügyvezető dolgát. De hol választhatunk magunknak székhelyet a topcegalapitasnál? Az egyik opció Budapest, a másik a Pest megyei Újlengyel, ami az M5-ös autópályáról egyszerűen megközelíthető. Mit nyújt például Budapest? Válaszhatunk a 6. és a 2. kerület között. Mindkét opcionális székhely szép és elegáns környéken található, Buda és Pest szívében. Egy budapesti székhelyet már csak a presztízs miatt is érdemes megfontolni, az emberek ugyanis hamarabb felkapják a fejüket egy fővárosi illetőségű cégre, mint egy számukra ismeretlenül hangzó vidéki településére. Újlengyel mellett is komoly érvek szólnak, az egyik legfontosabb a település iparűzési adó fizetése alóli mentessége, ami már sok neves céget vonzott a helyre. A teljes IPA-mentességnek azonban egy feltétele is van: az adott cég nem rendelkezhet fiókteleppel. Abban a helyzetben ugyanis nem tud megvalósulni a teljes iparűzési adó mentesség, mert meg kell osztani azt. Az újlengyeli székhely előnye még az, hogy a fővárosban el tudunk intézni mindent, ugyanis Pest megyei az adóilletékesség ebben az esetben is.

Mint megtudhattuk, elérhető a(z) (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Székhelyet kérni márpedig érdemes, de nem kifejezetten a spórolás miatt, hanem mert számtalan előnnyel jár – a bonyolítási és ügyvédi költségek elengedése már csak hab a tortán. Engem nagyon meggyőzött a weboldal és az ígéretek, így azt hiszem, megtaláltam a cégalapításom lebonyolításához tökéletes személyeket.