Szélesítsük a hagyományos alapanyagok felhasználásának körét!

Érdemes szétnézni ezen a linken: https://www.pipereporta.hu/sct/632178/Illatok-aromak. Rákattintva, és beleolvasva a kínálati skálába, a termékek leírásába, nem is értem, miért csak ott tartunk, hogy a szervezetünkbe bevitt dolgok terén válunk még csak egyre tudatosabbakká. (Bár, hála az égnek, hogy ez legalább így van) Mikor egyébként mindenféle, a környezetünkben megtalálható használati- és kelléktárgy is előállítható otthon, könnyedén – pont olyan igényeknek megfelelő végtermékkel, amire mindig is vágytunk.

Legalábbis ha tudjuk, hogy hová forduljunk alapanyagokért! Ezért is írtam az egyik legjobb dobbantónak tehát ezt: https://www.pipereporta.hu/sct/632178/Illatok-aromak. Illatosító dolgokat készíteni pont úgy tudunk ennek köszönhetően mondjuk, mint ételrecepteket összeállítani a nekünk éppen tetsző dolgokból úgy általában. Képzeljük el, micsoda korlátlanságot biztosít az ilyesmi! Gyertyakészítés, szappankészítés, otthoni illatosító eszközök elkészítése…

Van egy régi ismerősöm (kicsit más téma), aki például saját gyógytea keverékeket csinált mindig. Természetesen csak saját használatra, de értette a dolgát, így gyakran kérek tőle máig tanácsot. Amikor javasoltam neki ezt az oldalt, amit most nektek is (pipereporta.hu), rögtön a homlokára csapott, hogy mennyivel teljesebb élete lehet, ha még kevesebb dolgot vásárol innentől készen. És mindenből valami olyat hoz létre inkább, saját maga, ami pont az igényeihez illeszkedhet – nem fordul elő többé, hogy nem talál olyan színűt, illatút stb., amilyet akart. Ehhez vannak lúgok, vajak, olajok, viaszok, öntőformák, oldószerek, tégelyek, flakonok, tartósítószerek, száraz virágok, stb. a shopban.

Innen, a fenti kereskedésből származó alapanyagokból tehát saját magunknak készíthetünk pipere cuccokat is, ami egyrészt azért fantasztikus ötlet, mert így nagyon is az ízlésünkhöz igazíthatunk minden ilyesmit, másrészt, higgyétek el, ez nagyon jó móka lehet. Az alkotás folyamata tökéletes unaloműzés, mert a tökéletes foglalatosság ilyen téren számomra az, amivel egyazon időben valami hasznos dolgot hozok létre. Ráadásul, itt ugyebár lesz valami késztermék is – a “hasznos dolog” valami rögtön felhasználóban realizálódik. Nem egy elvontabb dologról beszélünk, ami nem fizikai… Így még inkább örömteli, amikor a kezünkbe foghatjuk munkánk eredményét, és még egy tipp: ajándékok!

Gondoljunk bele, micsoda lehetőség hasznos dolgot ajándékozni úgy, hogy azt nem megvesszük a boltban. Hanem egyedi, és kicsit benne foglaltatik az ajándékozó személye, szándéka, elgondolása, hogy valami használhatót hozzon létre. Nem csak megajándékozunk valakit valami olyasmivel, ami kizárólag neki készült, hanem a kreativitásunkat is megvillanthatjuk! Az ilyesmi pedig engem büszkeséggel tölt el. Szerintem ez a legjobb ajándék-ötlet, de tényleg! Mindig híve voltam a valamin segítő, valamilyen funkciót ellátó dolgok továbbadásának, ajándékba is, de így, hogy tudja is az illető, hogy nekem munkám volt ebben, és gondoltam rá, még nagyobb öröm az egész! Ennél is jobb, ha a meghittség oldaláról közelítünk: egy szép gyertya, ami valamilyen ünnepélyes, vagy épp mélyen bensőséges pillanatban használható fel a megajándékozott részéről… Ajánlom mindenképp a gyertyakészítés alapanyagait is tehát a shopban! És minden egyebet is a Pipere Portáról. Lesz mivel foglalatoskodni, ha egyszer belemélyülünk a dologba.