Nagyon fontos a gyermekek felkészültsége is

Abszolút nem vagyok a gyógyszerek híve. Sőt, egész egyszerűen nem akarok gyógyszereket szedni. Persze vannak olyan betegségek és olyan problémák, amelyek esetében elkerühetetlen, hogy gyógyszert szedjünk, de ha tehetem, akkor nem akarok egyáltalán szedni.

Pontosan ebből kifolyólag inkább előnyben részesítem a különböző természetes gyógymódokat és a megelőzést, ami nagyon fontos minden egyes betegség és probléma kialakulása esetén.

A természetes gyógymódok lényege, hogy nem tartalmaznak mindenféle kemikáliát és csupa olyan dolgot használnak, ami megtalálható a természetben és nem pedig mesterségesen állítják elő. Van egy könyvem is, amelyben rengeteg féle természetes gyógymódról lehet olvasni és szinte mindenféle nyavalyára van benne megoldás.

Például a múlt héten a kedvenc gyógynövény üzletemben jártam, ahol összefutottam az egyik ismerősömmel. Nem sokat tudtunk csevegni, mert sietett haza a gyermekéhez, akivel iskolai előkészítő feladatok megoldásában kellett segítenie, melyet a Látogatás a tudás birodalmába könyvben csináltak.

Ezt a könyvet én sem ismertem korábban, de felkeltette az érdeklődésemet, így megkértem, hogy meséljen róla.

Valójában ez nem csak egy darab könyv, hanem egy könyvsorozat, amelyet Szabó Szilvia logopédus készített gyerekeknek. Ez tulajdonképpen egy iskola-előkészítő könyv, amely 156 oldalon tartalmaz mindenféle olyan játékos és építőjellegű feladatot, ami nagyban hozzájárul a gyerekek minél gördülékenyebb iskolakezdéséhez. Sőt, nem csak ebben tud segíteni, hanem ez egy professzionális diszlexia prevenciós és terápiás eszköztár is egyben.

Miért olyan különleges ez a könyv?

Bizonyos országokban az iskolát megelőzi egy valódi iskola-előkészítő foglalkozás a gyermekeknek. Magyarországon ezt a szerepet az óvodák igyekeznek betölteni néha kevesebb, néha több sikerrel. Az viszont tény, hogy mivel minden gyerek más és más, így mindenki különböző felkészültségi szinten kezdi meg az iskolát. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy nagyon sok gyerek nincs megfelelően felkészítve az iskola megkezdéséhez. Az iskolában pedig 20-30 gyermek között nincs lehetőség arra, hogy mindenkivel külön-külön foglalkozzanak és az egyéni hiányosságokat pótolják vagy erősítsék.

Erre nyújthat megfelelő megoldást a Látogatás a tudás birodalmába című könyv szülőknek, szakembereknek és persze a célcsoportnak, a gyerekeknek. A könyvet bárhol és bármikor elő lehet venni és magunkkal vinni, mivel nem foglal sok helyet és ahhoz, hogy ne maradjon ki sok idő a használata nélkül, ajánlott is magunkkal vinni mindenhova. Roppant egyszerű használni, csak oldalról oldalra kell haladni vele, de akinek szükséges, ajánlott megismételni, hogy minél jobban rögzüljön. Segítségével sikerélményt tudunk adni a gyermekünknek és növelni tudjuk az önbizalmát, ami nagyon fontos ahhoz, hogy minél könnyebben tudja megoldani az iskolai feladatokat. Olyan alapvető képességeket fejleszt, mint a térbeli tájékozódás, vagyis az irányok megtanulása, a hallási és vizuális figyelem fejlesztése, az anyanyelv tökéletesítése vagy akár a szókincsbővítés. Emellett a gyermek általános ismereteit is bővíti, illetve hozzájárul a minél jobb emlékezet és munkamemória fejlesztéséhez.

Az iskolai előkészítő feladatok könyv rendkívül gazdag színes képekben, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy folyamatosan fenntartja az érdeklődést és a gyerek nem fogja megunni hamar. A könyvet már nagy sikerrel használják gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok és logopédusok egyaránt. A szakemberek egyöntetű véleménye, hogy igenis nagyban segít a gyermekek felkészítésében. Olyan intézmények ajánlják, mint az ELTE Gyertyánffy Gyakorló Általános Iskolája vagy akár az ELTE Óvó- és Tanítóképző Kara.

Annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy amikor hazaértem én is rendeltem egy ilyen könyvet.