Melyik az a pont, mikor a naturális gyógyászatot fel kell váltsa más?

Én nagyon hiszek a természetes gyógymódokban. Esküszöm rájuk, bár el kell mondjam, hogy elsősorban megelőzés-szempontból tartom sokra és követendőnek ezt a dolgot. Az egészséges táplálkozás és megelőzés útján történő életvitel, és enyhe előjelek tapasztalásakor én mindig várok az orvossal, mert vannak természetes módjai annak, hogy megelőzzük a még nagyobb bajt.

De a végtelenségig nem ragaszkodom a kórháztól való távolmaradáshoz. Ha orvosi beavatkozás kell, azt sem szabad halogatni! Ugyanakkor azt is hangsúlyoznám, hogy ezen két út között is vannak opciók. A Therapy4U – Gerincterápiás központ és Medical fitness stúdió szakemberei nagyon képzettek. Amit ők csinálnak, professzionalizmus a javából, nagyon újító és kicsit sem régies módszerekre támaszkodnak, az egésznek megvan az abszolút mély szakmaisága. Mégis megelőzhető velük egy valódi műtét, az említett kés alá fekvés, szóval ezért teszem őket “két világ közé” akkor, amikor róluk beszélek.

Therapy4U – Gerincterápiás központ és Medical fitness stúdió – a nevükből kikövetkeztethető, hogy mikre fókuszáltak, mi mindketten porckorongproblémákkal fordultunk hozzájuk a párommal. Ránk is igaz volt, hogy már egy félig bekövetkezett baj esetén, mégis megelőzőjelleggel alkalmaztuk a terápiáikat. Mert sokkal súlyosabbra is fordulhatott volna a helyzetünk, ha nem így teszünk, ha nem megyünk hozzájuk segítségért.

Azok az érvek, amely mentén dicsérik őket a korábbi páciensek: kiválóan pontosan diagnosztizálnak, van, aki állítja, hogy szintén műtéttől mentették meg, amin még több múlhatott volna, a sportolókat érő kihívásokat is ismerik, nem csak önmagában az emberi testet, és annak kulcsfontosságú részeit. Írják továbbá, hogy a környezet is kulturált, ami szerintem az összes létező, gyógyításban és egészségterületen munkálkodó intézményben alapelvárás kéne legyen.

Sajnos nem minden hol az, de itt például igen. Megvalósul minden, amit ilyen téren elvárna bárki. Ahová gyógyulni megy az ember, kiszolgáltatottan, ahová az életét meghatározó dolgok kezeléséért fordulunk, ott a komfortot meg kell teremteni! Mert gyógyulni akkor tud bárki, ha el tudja engedni magát. Ha megvan a bizalom, ha nem szorong és teljesen a gyógyulásra tud koncentrálni. A therapy4u.hu oldalából is árad már valami ilyesmi! Náluk szerintem példásan megmutatkozik ennek fontossága. Az atmoszféra, a légkör befogadó, könnyen fogadjuk a bizalmunkba betegként őket, amit kedvességgel és figyelemmel érnek el.

A therapy4u.hu oldal ugyanis megpróbálja már a náluk való tájékozódás pillanatában máris felépíteni a bizalom légkörét. Munkatársi bemutatkozókkal a weboldalon, stb. És ha ez a dolog a velük való valódi munka során csak még inkább érződik, az tényleg óriási ajándék. És még egy további dolog: edukálás, edukálás és edukálás. A gyógyulásnak ugyanis az is mindig feltétele, hogy értsük a saját problémánkat. Ők egy blog útján nagyon sok olvasnivalót szolgáltatnak ahhoz, hogy a fejünkben felépüljön a saját gyógyulásunk mikéntje. Én is úgy kezdtem el tudatossá válni, hogy megértettem, a kezelésem során mi miből következik és ez hogyan hat a gyógyulás irányába.

Szóval mindennek elsődleges feltétele, hogy a gondunk velejét átlássuk, és ez kiegészüljön azzal, hogy bizalmat fektessünk a gyógytornászba, vagy az orvosba. Így menni fog! Nekünk itt sikerült: Therapy4U – Gerincterápiás központ és Medical fitness stúdió.