Káros anyagok kibocsátása nélkül is lehet már fűteni

Szerencsére már vannak olyan alternatív fűtési megoldások, amik nem bocsátanak ki mérgező anyagokat, sokkal kevésbé terhelik a környezetet és a szervezetünket is.

Képzeljetek csak el egy olyan világot, ahol nem füstölnek a kémények, ahol nem fával és szénnel fűtenek, ahol nem kell olajjal, földgázzal fűteni, hanem tisztán megújuló energiát, a környezet energiáját lehet használni.

ez a szép jövő nincs is olyan távol. Egyre több olyan megoldás létezik, amikkel a káros anyag kibocsátás mértéke drasztikusan csökkenthető. Ilyen például a hőszivattyúval történő fűtés. Szerintem ez még egy viszonylag új dolog, nem sokaknál láttam még ezt a megoldást, ami tisztán csak a környezet erejét használja a fűtésre.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ezek a Levegő-víz hőszivattyúk: hogyan működnek? Hiszen nehéz elképzelni, hogy csupán a környezet energiájának felhasználásával lehet fűteni.

Arról, hogy a “Levegő-víz hőszivattyúk: hogyan működnek?” a klimaglobal.eu oldalon lehet többet olvasni. Én nem vagyok fizikus, nem tudom elmagyarázni a pontos folyamatokat, de szerintem a klimaglobal.eu oldalon nagyon jól le van írva.

Ezek a szivattyúk a környezetből ( levegő) vonnak el energiát, majd ezt adják át egy másik közegnek, ami ebben az esetben a víz. Ha egyszerűen kellene leírni a folyamatot, akkor mondhatjuk, hogy egy egyszerű hőcseréről van szó.

De a témába mindent meg lehet találni a klimaglobal.eu oldalon, ahol egy hőszivattyúk telepítésével foglalkozó cég írja le, mire érdemes figyelni. Ez az oldal nagyon jól meg van szerkesztve, szerintem itt mindenki minden kérdésére választ tud kapni, ha pedig mégis maradnak kérdőjelek az emberben, akkor fel lehet venni a céggel a kapcsolatot.

Egyébként nagyon jók ebben, rengeteg hőszivattyút telepítettek már, azt olvastam, nagyon megbízhatóak és éppen ezért nagyon sokan választják őket. Nincs olyan sok cég, akik ezzel foglalkoznak, de ezen kevés közt is kiemelkedik a klimaglobal.eu csapata, mert hatalmas szaktudással rendelkeznek a témában és tényleg nagy a tapasztalatuk, nagyon vágják témát, ami az oldalukon is látszik..

Szóval, akit érdekel, mindent elolvashat a klimaglobal.eu oldalon erről.