A víz közelsége mindig a legtermészetesebb módja a lélekgyógyításnak

Amikor arról mesélek valakinek, hogy a természetes gyógymódok híve vagyok, akkor rögtön arra gondolnak az emberek, hogy biztosan csak a gyógyteákra és más egyéb gyógyfüvek használatára gondolok. Pedig ennek a tudománynak, vagy sokkal inkább szemléletnek van egy másik, sokkal fontosabb vonatkozása is – legalábbis nálam mindenképpen. Ez pedig az a nézet, mi szerint a lélek sebeit is a természet erejével próbálom gyógyítani. Mindenkinek megvan, hogy mi az a közeg, amiben a lehető legjobban érzi magát, a legönfeledtebben tud létezni minden fájdalom és gond nélkül. Számomra ez a közeg a víz. Az idei nyárra kijutott sok rosszból az életemben, ezért megmozgattam minden követ, hogy a lehető legtöbbet lehessek víz közelében. Így akadtam oda, hogy a Home – BalatonPRO oldalról elkeveredve azon kaptam magamat, hogy a Balatonon vitorlázok.

Bizony ám, ez volt azt hiszem a nyár legszuperebb élménye. Amikor úgy döntöttem, hogy nem érdekel, hogy egyedül vagyok, foglalok egy vitorlázást a balatonpro.hu oldalon. Itt kiválaszthattam, hogy milyen hajót szeretnék kipróbálni és hát révén, hogy nincsen jogosítványom ezekre a csodákra, kapitányt is kaptam mellé szerencsére. Nagyon jó érzés volt, hogy úgy élvezhettem a víz és a vitorlázás adta csodát, hogy közben maximálisan biztonságban voltam és nem volt gondom arra, hogy éppen hogy fúj a szél.

A Home – BalatonPRO oldalára már korábban is elkeveredtem, csak egészen más dolog kapcsán – csapatépítő tréninget szerveztem és helyszíneket kerestem. Végül a csapat leszavazta a vizes programot, de én azért megjegyeztem magamnak, hogy a balatonpro.hu még jól jöhet valamikor. És milyen jól is tettem, hogy megjegyeztem! Úgy gyógyította meg a lelkemet ez a kis vizes kiruccanás, mintha mindig is erre születtem volna. Amikor kellett, besegítettem a hajó irányításába, kötelezésbe, máskor meg csak kifeküdtem az orrvitorlához és élveztem, ahogy az elemek körülvesznek. A nap, a szél, a víz külön-külön is nagy hatással vannak rám, de így egyben, ráadásul ebben a csodálatos környezetben, igazi természetes gyógymód volt a lelki bántalmakra.

Az meg aztán csak grátisz, hogy bár nem választhattam ki a Home – BalatonPRO oldalon, hogy pontosan kivel is fogok hajózni, de a kapitány igazán jófej volt és nagyon jó időt töltöttünk el együtt. Amikor arra volt szükség, hogy beszélgessünk, akkor beszélgettünk, máskor pedig teljes csendben élveztük együtt, vagy teljesen elszeparáltan a vitorlázás szépségét.

Ha esetleg olyan programot keresnétek magatoknak a jövő tavaszra, vagy nyárra, ami tényleg feltölti a testet és a lelket, akkor jó szívvel tudom ajánlani a BalatonPro csapatával való vitorlázást. Az indulás Siófokról van, az ottani kikötőből, szóval Budapestről ideális távolságban, gyorsan megközelíthető módon. Többféle időtartamra lehet hajót bérelni tőlük , kapitánnyal és kapitány nélkül egyaránt. De ha jobban körülnéztek a balatonpro.hu oldalán, akkor még sok más programlehetőséggel is találkozhattok, úgyhogy szemezgessetek bátran belőle. Én biztos, hogy jövőre is elkalandozok a Home – BalatonPRO oldalról valamelyik foglalási felületre és belevetem magamat a hullámokba. Elvégre a lélek minden ilyen természetes gyógyszert megérdemel, nem?!