A természetes gyógyászat és a pizza a két szenvedélyem

Az egyik dolog, ami miatt igazán szerencsésnek mondhatom magam, az élményekkel teli gyermekkorom. Egy olasz apuka és magyar édesanya gyermekeként nem csak két kultúrát és nyelvet ismerhettem meg, de a csodálatos nagymamáim fortélyait is elleshettem a nyári, több hetes látogatásaim során. Anyukám anyukája által a természet megannyi kincséhez, például gyógynövényeinkhez kerültem közel, míg olasz nagymamám – aki egy igazi mamma volt – a konyhai fortélyokba, azon belül is főleg a mennyei pasták és pizzák világába vezetett be. A gyógynövények szárított formában és illóolajként ma háztartásom fontos részét képezik, betegségek megelőzésére, enyhítésére és takarításra is sokat használom őket. A tésztaételekért és a pizzáért pedig az egész család rajong.

Néha megfordul a fejemben egy saját pizzázó ötlete – egy ilyen alkalommal kezdtem el a neten nézelődni helyszín és konyhai berendezés után. Ekkor bukkantam rá a “Dealer – Gastro & Ice Dealer” oldalára, ahol minden megtalálható, amire egy étterem, cukrászda vagy pizzázó tulajdonosának szüksége lehet. Nem hiszek a véletlenekben, épp ezért örültem meg nagyon, amikor az oldalra látogatáskor egyből a pizzakészítéshez köthető gépeikkel találkoztam a “Kiemelt termékek” felirat alatt – ez egy jel, gondoltam. 1 aknás, 2 aknás és forgós pizzakemence, pizzatészta nyújtó és gömbölyítő, illetve pizzapult várakozott rám, hogy felfedezzem őket a részletes leírás és a termékekről feltöltött, profi fotók segítségével. De hadd szemléltessem ezt egy konkrét példával: A Cuppone Silea spirálos dagasztógép ismertetője több jó minőségű képet is tartalmaz a gépről, emellett 2 év garancia van rá – ahogy azt jól kiemelten, az arany címkén olvashatjuk. Egy rövid bemutatás után a Műszaki leírás linkje következik – amit pdf formátumban tölthetünk le az oldalról -, majd a részletes Műszaki adatok. Itt például olyan információk szerepelnek, mint a termék súlya, mérete, energiaigénye, teljesítménye és kapacitása.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalán egyébként nagyon könnyű kiigazodni, funkciók szerint különülnek el a termékek az egyes menüpontokban, de ha szeretnénk, tudunk alkategóriákra és márkákra is szűrni, valamint minimum és maximum árat kiválasztani. Az ipari konyhai berendezések között hűtőket, vitrineket, fagylaltgépeket és húsipari gépeket is nagy választékban és kedvező áron találhatunk meg, ezért érdemes végigtekinteni a kínálatot. A cég telephelye Tapolcán található, minden hétköznap 8 és 16 óra között várja a látogatókat, de minden weboldalukról vagy telephelyükről kiválasztott termék esetén lehetőség van a házhoz szállításra.