A természet székhelye

A természetes gyógyászat az a jelenség, amiben valaki vagy nagyon hisz, vagy nagyon nem. Sokan kételkednek abban, hogy a különböző gyógynövények valóban a segítségedre lehetnek-e egy-egy problémában. Sokan csak rávarrják, hogy ezek csak egyszerű növények, ez homeopátia, ez csak placebo, valójában nem használnak semmit. A különböző gyógynövények ereje pedig egy évezredek óta tanulmányozott dolog. Mindegyiknek megvan a maga hatása és különlegessége.

Én személy szerint inkább hiszek a természet erejében és a földünk adta lehetőségekben, mint a kemikáliákkal teli gyógyszerekben, amikben igazából senki sem tudja, hogy mi is van pontosan. Mindig is a gyógynövényeket részesítettem előnyben. Ha álmatlanságban szenvedek megiszok egy nyugtató teát esténként. Ha fáj a fejem a borsmenta illóolaj a legjobb barátom. A belső egészségemet is különböző gyógynövény kivonatokkal tartom fent. Körülbelül ötféle vitamint szedek minden nap, ami elengedhetetlen a test egészséges működéséhez és mind növények kivonatából készült.

Sokkal könnyebb lenne az emberek élete, ha ők is több jelentőséget adnának ezeknek a szuper növényeknek, és valóban kihasználnák a természet erejét. Sokan el sem hiszik mennyi mindenben is tudnak segíteni. Én azonban ezt meg szeretném mutatni a nagyvilágnak és népszerűsíteni szeretném őket. Szeretnék nyitni egy boltot és alapítani egy céget, ahol minden elérhető a természetes gyógyászat iránt érdeklődők számára. Nem csak növényeket, kencéket, vitaminokat szeretnék árulni, hanem tanácsadást is szeretnék csinálni, akár személyre szabott kúrákat összeállítani. Nem csak egy újabb gyógynövényes boltot akarok létrehozni, hanem azt szeretném, hogy bárki betaláljon hozzám és bármilyen kérdést feltehessen, ha van neki. Én segíteni szeretnék, ahogy a természet is segíteni szeretne nekünk.

Mindez azonban a könnyebb része a dolognak, hiszen egy céget meg is kell alapítani, ez pedig nem könnyű folyamat. Sok mindenre van szükség és rengeteg ügyintézéssel és adminisztrációval jár. Ha céget szeretnél alapítani szükséged van egy cég névre, az alapvető személyes okmányaidra, a tevékenységed megadására, valamint törzstőkére is. Ami ezeknél még fontosabb, az az alapítói okirat, valamint egy székhely, ami a cég bejegyzett helyeként szolgál.

Az, hogy a cégnek saját székhelye legyen, borzasztóan fontos.  Ez az a hely, ahol a központi ügyintézés folyik és, ahova a hivatalos levelek beérkeznek majd. Emellett a cég vezetői ezen a helyen felkereshetőek és itt jelenhetnek meg a hatóságok munkatársai is, például egy helyszíni ellenőrzés keretein belül. Tehát a cég székhelye a cég bejegyzett irodája, ami egyben a levelezési címe is, valamint itt történik a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele és megőrzése is.

Van azonban egy olyan lehetőség, amiről sokan nem is tudnak, hogy létezik. Ez nem más, mint a székhelyszolgáltatás. Ennek lényege, hogy a székhelyszolgáltató cég biztosítja céged számára a székhelyt, valamint az azzal kapcsolatos teljes körű ügyintézést is intézi. Tehát a szolgáltató cég teljesít minden olyan kötelezettséget, amit előírnak a jogszabályok a székhellyel kapcsolatban. Röviden tömören tehát ez a szolgáltatás hatalmas terhet levesz a válladról az adminisztrációs teendők tekintetében.

Kérdéses azonban, hogy ez mindenképpen megéri-e valakinek. Mindenképpen ajánlott élni a székhelyszolgáltatás lehetőségével, ha nincsen saját ingatlanod, vagy nem akarod a saját lakásodat, házadat – amely lakhelyedként szolgál – céged székhelyének használni. Továbbá akkor is jó döntés lehet ezt igénybe venni, ha nincsen időd vagy kapacitásod ezen teendők ellátására a hétköznapokban.

Én kérdés nélkül a székhelyszolgáltatás mellett döntöttem, hiszen úgy ítéltem meg, így sokkal könnyebb lesz majd a folyamatok menedzselése és a bolt üzemeltetése. Úgy majd tényleg abba tudom a legtöbb energiát fektetni, ami valójában fontos.

A székhelyszolgáltatómnak a Grossoffice céget választottam, amelynek először a grossoffice.hu nevezetű weboldalát találtam meg. Itt találtam meg tulajdonképpen minden információt a szolgáltatással kapcsolatban, hiszen rengeteg fontos és hasznos információt töltöttek fel az oldalra.

Egy több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkező cégcsoportról van szó, amely több, mint 10 ezer elégedett ügyféllel rendelkezik. Emellett a székhelyszolgáltatással együtt térítésmentesen biztosítják a cégalapítást vagy cégmódosítást is.

Ha őket és szolgáltatásukat választod igazán profi kiszolgálásban lesz részed. Amellett, hogy üzleti címet biztosítanak cégednek Budapesten vagy Újlengyelben arról is gondoskodnak, hogy a biztosított székhelyen a cégtáblára vállalkozásod cégneve is kikerüljön. Vállalják a hivatalos és üzleti levelek postai átvételét, valamint a hivatalos postai meghatalmazások ügyintézését is. Az elektronikus archiválását is elvégzik ezeknek a beérkező küldeményeknek, így ilyen formában is hozzájuk férhetsz majd. Minden beérkezett küldeményről e-mailben értesítenek annak beszkennelt tartalmával együtt, azonban meg is őrzik őket neked. A hónap végén pedig mindent el is postáznak majd neked az általad megadott címre. A szerződésed, illetve céged adatait üzleti titokként kezelik, továbbá titkári szolgálatot is biztosítanak neked. Ez főleg egy-egy ellenőrzéskor hasznos, például ha a NAV látogat el a székhely területére. A hétköznapokban továbbá a székhelyszolgáltatás mellett a székhelyen a teljes infrastruktúrát is biztosítják. Ebbe például a behajtási engedélyek, vagy parkolási lehetőségek tartoznak bele.

Végül de nem utolsó sorban pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak. Ez azt jelenti, hogy 60 napos pénzvisszafizetési garanciát biztosítanak. Ha nem lennél elégedett a szolgáltatással, a szerződéskötéstől számított 60 napon belül visszatérítik neked annak teljes költségét.

A grossoffice.hu ajánlatán kívül az árak is rettentően kedvezőek. Hat hónapos időintervallumra rendelhetsz tőlük székhelyszolgáltatást, amely mellé egy hónapot ajándékba adnak. Ennek ára Budapest VI. kerületében és  II. kerületében  29.900 Ft + áfa, Újlengyelben a Pest Megyei iparűzési adó-mentes székhelyen pedig 39.900 Ft. Ha a hatodik hónap után úgy döntesz, hogy ezt meg szeretnéd hosszabbítani, akkor annak Budapesten 30.840 Ft + áfa a költsége, Újlengyelben pedig 46.800 Ft +áfa. Mivel én főként a pesti oldalon mozgok, így a VI. kerületi székhely választása mellett döntöttem.

Az egyszerűség kedvéért én a cégalapítást is teljes mértékben rájuk bíztam. Miután felvettem velük a kapcsolatot és egyeztettünk a cégemről, illetve elképzeléseimről, az adminisztrációs folyamat könnyedén ment a grossoffice.hu csapatával. Nagyon profin és gyorsan intéztek mindent nekem és rengeteg segítséget nyújtottak a folyamat során. Ez főleg fontos, hogy ha az ember egyedül alapít céget, hiszen úgy minden felelősség és teher többnyire ráhárul. A grossoffice.hu csapata felkarolt engem és átsegített ezen a hosszú és nehézkes folyamaton, így cseppet sem éreztem egyedül magam a procedúra alatt.

Ennek a történetnek azonban már több éve, én pedig azóta is az ügyfelük vagyok. Borzasztóan kényelmes így cégtulajdonosnak lennem és nagyban megkönnyítik a dolgomat. Semmit sem csinálnék másképp, és hálás vagyok magamnak, hogy végül őket választottam. Ha te is cégalapításban gondolkozol, vagy a székhelyszolgáltatás lehetőségén gondolkozol, csak is őket tudom ajánlani, hiszen így a nyugtató gyógyteák nélkül is csendesek lehetnek a hétköznapok.