A barátomat a plazmavágás, engem inkább a természetgyógyászat érdekel

Azt mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást. A mi esetünkben igaz lehet ez a helyzet, ugyanis én és a barátom nagyjából semmiben nem hasonlítunk. Még az érdeklődési körünkben sincs semmi közös: én imádom a természetet, a növényeket, és betegség esetén is szívesebben fordulok a természetes gyógymódokhoz. A barátom ezzel szemben a “fiús” dolgokkal szeret foglalkozni, mint például a fémmegmunkálás.

Tegnap azonban sikeres kísérletet tett arra, hogy megszerettesse (vagy legalábbis megismertesse) velem az acéllal kapcsolatos egyik munkafolyamatot. A plazmavágás volt az, és eleinte azt hittem, valami unalmas téma lesz. Szerencsére a bemutatáshoz az Acélpartner Kft. weboldalát használta, ami egy régóta fennálló magyar cég, és nagyszerű weboldallal rendelkezik. Megtudtam, hogy a plazmavágás kétféle acélon, egy bizonyos vastagságig és méretig lehetséges. Ők használják az országban a legmodernebb berendezéseket erre a célra, így nem meglepő, hogy bármilyen bonyolult alkatrészt le tudnak gyártani. Eddig bele se gondoltam, hogyan készül az ilyesmi, úgyhogy ez egészen érdekes volt a számomra.

plazmavágás

Az Acélpartner egyfajta robottechnológiát használ a plazmavágáshoz – ez már önmagában is jól hangzik, de külön tetszik az, hogy a forgácsolási költségektől is mentesülni lehet, ha őket választja az ember. A barátomnak is ők a kedvenc cége, mondta is, hogy szívesen dolgozna náluk a jövőben. Még meglátjuk, hogy így lesz-e, bár való igaz, hogy az oldalukon karrierlehetőségek is fel vannak tüntetve.

Bevallom, hogy miután a barátom végzett a plazmavágással kapcsolatos kiselőadásával, tovább böngésztem az Acélpartner oldalát, mert érdekelt a téma. Jó, hogy mindenről ilyen részletesen írnak az oldalukon, és a hozzám hasonló laikusok is ki tudnak igazodni rajta.